CASIO Pro Trek Wave ceptor PRW-2500T

КолекцияPro Trek
Стил : Спортен
Тип механизъм : Кварцов(задвижван от батерия)
Материал корпус : Полимерен материал с предпазен метален пръстен
Размери корпус : 56,3 X 50,6 мм, дебелина – 15,0 mm
Цифреблат : Голям LCD екран, комбиниран с задно осветяване
Хронометър : Отброяващ до 24 часа, с точност 1/100 от секундата
Тип стъкло : Минерал-кристал
Каишка/верижка : Верижка от титаний
Водоустойчивост : 20 Bar (20 ATM, 200 m)
Други функции:

  • 12-24 часов формат
  • 5 eжедневни аларми, Сигнал на всеки час
  • Индикатор за нивото на батерията
  • Сверяване чрез радио сигнал – Сверяване чрез вграден приемник на радио сигнали от различни излъчващи кули в Европа, САЩ, Япония и Китай
  • Соларно захранване
  • Таймер обратно броене
  • Компас цифров с двупосочно калибриране
  • Термометър от -10 до +60 оC
  • Барометър от 260 до 1100 hPa през 1 hPa с графично изразяване на тенденцията
  • Алтиметър от – 700 до 10 000м с памет за 40 измервания и аларма
  • Автоматичен календар
  • Световно време
  • Яхт таймер
  • Изобразяване на приливи и отливи
  • Лунни фази

Тегло : 112,4 гр.
Актуална цена към момента: 657 лв.

Този модел, както повечето модели от серията Pro Trek е насочен към любителите на екстремните преживявания на открито и при всякакви условия. Бутоните активиращи компаса, алтиметъра и барометъра са достатъчно големи за да може да се оперира с тях дори и носейки тънки ръкавици, а дисплея е достатъчно голям за следенето на две различни функции(например данните от компаса и часа в момента).Високата водоустойчивост прави този часовник особено атрактивен и за любителите на гмуркането и други водни спортове.

Както при повечето модели от серията Pro Trek ще Ви е нужно малко време за да свикнете с богатия набор от функции предлаган от този часовник. PRW 2500T разполага с възможно най-богатия набор от функции като автоматично сверяване и калибриране на компаса, соларно захранване, висока водоустойчивост и др.

Една от любимите ми екстри на този модел е радио сверяването с помоща, на което часовника приема DCF, MSF, WWVB и JJY радио сигнали.Необходимо е само да веднъж настроите часовника на местно часово време. След това той получава коригиращ сигнал от различни излъчващи кули. Така Вашият часовник е винаги точен и не се нуждае от допълнителни настройки при преминаване от лятно към зимно часово време.

 

Дори и за хора, които не се занимават активно с различни екстремни спортове функциите като 5 ежедневни аларми, барометрична скала(разположена на 9 часа) даващ възможност за предвиждане на атмосферните условия и ориентирането с помоща на компаса при разходка в гората могат да бъдат доста атрактивни и интересни.

Различните функции могат да се превъртат с помоща на бутона „Mode” и веднъж появили се на дисплея може да оперирате със съответната функция чрез бутоните от дясно на корпуса.Всъщност носенето на Pro Trek 2500 е все едно да имаш мултифункционално швейцарско ножче на ръката си.Хронометъра е удобен и лесен за употреба дори когато готвите или правите нещо друго в ежедневието си изискващо засичане на точно време.

Титаниевия корпус и верижка правят часовника изкючително лек и удобен за ежедневно носене.Размера му от около 54 мм в диаметър не е от най-компактните но пластмасовите подложки от вътрешната страна допринасят за допълнително удобство при носене.

Ако прекарвате деня си пред компютъра и излизате от време на време за бърз крос веднъж, два пъти седмично може би няма да ви бъдат нужни повечето функции на Pro Trek 2500T, но за хора обичащи приключенията този часовник е просто незаменим.

Ето и малко повече инфо относно функциите на часовника, както и актуална цена…

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
CASIO Pro Trek Wave ceptor PRW-2500T, 9.0 out of 10 based on 1 rating

бутони за споделяне

3 thoughts on “CASIO Pro Trek Wave ceptor PRW-2500T

  1. Pingback: Часовници casio предпочитаната марка

  2. Pingback: Часовници за всеки | Директория за статии iPotpal.bg

  3. Like the blog

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)