Casio G-Shock – часовници, харесвани от най-различни типове хора

Историята на часовниците G-Shock е много интересна. През 1981г. Casio наема 28 годишния инжинер Кикуо Ибе. Той получил часовник от баща си в деня на завършването си и един ден го счупил, когато случайно се сблъскал с негов колега. Тогава Ибе решава да създаде часовник, който да е издръжлив на удари. Мястото, където той тествал крайния резултат, бил три етажния му офис, откъдето пускал навън готовите модели. Кикуо пускал по един часовник всеки ден от десет метровия прозорец, докато не създал корпус достатъчно здрав да издържи удара. Още с излизането си по света G-Shock серията на Casio създава собствена култура по света. Кои са хората, които предпочитат този модел часовници? Ще видите, че те се носят от военни, от хип-хоп звезди, от учени и последователи на тази мода.

Преди G-Shock серията на Casio да се появи хората не са обръщали голямо внимание на противоударните часовници. Но часовниците на Casio бързо започват да бъдат използвани от военните по целия свят. Това е така не само защото са изключително здрави, но и защото отчитат точното време, а и кайшките са удобни за дълги преходи. Разбира се и тези модели не са лишени от разнообразните функции, с които Casio са известни. Като например калкулатор, компас, термометър, GPS.

Хип-хоп обществото променя историята на G-Shock часовниците. Последните модели са много популярни сред хип-хоп звездите и всики те се продават като топъл хляб. Те са готини, цветни и спомагат за създаването на уникален стил на звездата.
Проучвания показват, че освен скейтъри и рапари повечето мъже, последователи на модата, са почитатели на G-Shock серията на Casio. И някои от тях имат поне един цветен G-Shock в тяхната колекция.Интересно е, че в някои магазини в Токио часовниците G-Shock се продават редом с по-луксозни марки като Audemars Piguet и Tissot, макар и цената да им е доста по-ниска.

Има и модели G-Shock, които да са направени от метална катана, използван за направата на самурайски меч. Те се продават за около 5000$ на японския пазар. И ако смятате, че никои не би платил такава висока цена, грещите, защото часовниците са били разпродадени веднага след като били доставени.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Casio G-Shock – часовници, харесвани от най-различни типове хора, 10.0 out of 10 based on 1 rating

споделяне в социални мрежи

Comments are closed.