Casio GA-100A-7A

    Ако харесвате големи, масивни и удароустойчиви часовници GA-100A-7A е вашия модел.Модела, който ще разгледаме в днешното ревю е в бяло но се предлага и в жълт, червен и черен цвят.Ето и техническата спецификация на модела:

  •        Корпуса е с диаметър около – 51.0 мм, дебелина – 17.0мм и тегло – 65гр.Изработен е от полимерен материал(пластмаса), а задния капак е от неръждаема стомана.
  •        Стъклото е тип минерал-кристал с заоблена форма за избягване на отблясъци
  •        Световно време(показване на часа в 48 града, разположени в 29 часови зони).
  •        Висока водоустойчивост – 200 м (20 Atm, 20 Bar), позволяваща носенето на часовника при всякакви водни спортове и гмуркане с шнорхел и с кислородна бутилка
  •        Четири ежедневни аларми и пета със “Snooze” функция(възобновяваща се аларма)
  •        Хронометър отброяващ до 100 часа с точност 1/1000 от секундата
  •        Таймер за обратно броене
  •        LED осветяване на дисплея
  •        Актуална цена към момента:  185 лв.

Това е часовник, с който няма да останете незбелязани. Белия цвят на корпуса в комбинация със сините стрелки и индекси му придават много приятен и свеж вид.

На цена от 185 лв. модела е по-евтин от повечето часовници от серията G-Shocks, и е наистина трудно да намериш подобен модел съчетаващ аналогово показване на часа в комбинация с дигитален дисплей и с множество други функции. Една от най-интересните функции на този модел е малкото цифреблатче с отделна стрелка, разположено на 12 часа.С помоща му можете да настроите точно определено разстояние след, което пускайки хронометъра засичате времето за изминаването му.След като изминете настроеното разстояние стрелката ви показва средната скорост, с която сте се движили както часовниците с тахиметрична скала. Много полезна функция за хора занимаващи се с различни спортове.

Конструкцията на корпуса е като на повечето часовници от серията  G-Shock: пластмасов корпус и метален, завинтен заден капак. Закопчаването е с двойна катарама осигуряваща стабилност и сигурност.

Друго, което прави впечатление е хронометъра измерващ изминало време с точност една хилядна 1/1000 от секундата и засичащ до 100 часа. Незнам дали ви е нужна толкова голяма прецизност, но със сигурност е нещо рядко срещано при повечето часовници от този клас.

Конструкцията на корпуса е като на повечето часовници от серията  G-Shocks: пластмасов корпус и метален, завинтен заден капак. Закопчаването е с двойна катарама осигуряваща стабилност и сигурност.

 

 

Широката каишка и ниското тегло на GA-100 допринасят за изключително комфортното усещане при носене на китката. Контраста създаден от светлия цифреблат и сините стрелки е много приятен за окото.Можеби единствения малък минус е леко затруднената четимост на LCD дисплейчетата на ярко слънце, но това не е голям проблем в повечето случаи.

След всичко казано до тук Casio GA-100A-7A е часовник мога да препоръчам с удоволствие на всеки ценител на G-Shock серията на касио.

Ето и още снимки и инфо, както и актуална цена на модела…

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Casio GA-100A-7A, 10.0 out of 10 based on 1 rating

бутони за социални мрежи

One thought on “Casio GA-100A-7A