Малко спомени и няколко часовника Casio

Днес случайно попаднах на един от първите ми часовници, модел от серията  Casio G-Shock. Намерих го докато се ровех в старите ми вещи от преди 10- тина години и ми навя спомени, както и си дадох сметка, че повече от десет години нося часовници casio.

   Модела беше DW-6900-1 ако не се лъжа, модел от серията G-Shock.Голям удароустойчив часовник от пластамаса, който и до ден днешен въпреки множеството надраскавания по корпуса работи.Купих си го докато се разхождах по една от сентралните улици на Стокхолм, където работех по това време. Спря погледа ми на една витрина на магазин за часовници, на която бяха наредени доста различни модели часовници casio.

   Влязох и поисках от продавачката да ми го покаже на развален английски и се влюбих в този часовник. Имаше хронометър, обратно броене, висока водоустойчивост и много яко осветяване на дисплея и много други функцийки. Купих си го и в продължение на три или четири години не го свалих от ръката си докато приятелката ми не ми подари за рождения ден нов часовник.

   Малко бях разочарован, че трябваше да се разделя с любимото си Casio G-Shock но, за мое успокоение  този, който ми подариха също беше часовник casio, но този път от серията Casio Edifice.Бях свикнал с дигиталното показване на часа, датата и хронометъра и ми беше малко странно, че всичко това е заменено със стрелки, но бързо свикнах и даже започна да ми харесва. Модела беше Edifice – хронограф MSY-500 с черен цифреблат, дата и хронометър отброяващ до дванадесет часа. Освен това имаше пръстен, който се въртеше с разграфена скала служеща за отчитане на изминало време при гмуркане, но вършеше работа и за много други неща като например да си сфариш твърдо яйце:).

   През годините имах и още един, два часовника касио и едно кандино като всичките са си живи и здрави и ако не бях толкова очукани(поради висшата ми невнимателност по време на по тежки или по0малко тежки физически дейности) още бих носил с удоволствие.

   Сега съм хвърлил око на един сравнително нов модел Casio Edifice EQS-500C-1A1, който е стоманен с PVD черно покритие(специално покритие нанесено по електро-химичен път, славещо се освен с изключително красивия си външен вид, така и с високата си устойчивост на износване).Модела е комбиниран със силиконова каишка и готини функции като световно време, автоматизиран календар(превключващ автоматично месеците независимо от дължината им и отчитайки високосните години), хронометър отчитащ с тояност до една стотна, аларма, ден от седмицата и на всичкото отгоре снабден с соларна клетка и презреждаща се батерия. А бе въобще едно малко бижу, особено за ценители като мен. Цената му е около 330 лв и най-вероятно скоро ще се сдобия с него.

Ето и малко повечко инфо и цени за истински ценители… 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

бутон за сайт

Comments are closed.