CASIO G-SHOCK Tough Solar GW-3500B-1AER


Харесвам комбинацията между аналогов и дигитален часовник, в които Casio са едни от най-добрите в бранша. Днешното ревю е за модела - GW-3500B-1AER , представител на така наречената Авиаторска серия часовници на G-Shock. Проектиран за летене и други екстремни спортове модела се отличава с изключителна здравина и функционалност.

Ето и спецификация на функциите на модела:

 •     Корпуса е с диаметър – 49.1 мм, дебелина – 16.4мм и тегло – 75гр.Изработен е от гума и полимерен материал(пластмаса), а задния капак е от неръждаема стомана.
 •        Стъклото е тип минерал-кристал с заоблена форма за избягване на отблясъци
 •        Радио сверяване – часовника приема сигнали от различни излъчващи кули в Европа, САЩ, Япония и Китай. Необходимо е само да веднъж настроите часовника на местно часово време. След това той получава коригиращ сигнал от различни излъчващи кули. Така Вашият часовник е винаги точен и не се нуждае от допълнителни настройки при преминаване от лятно към зимно часово време.
 •    Соларно захранване, осигуряващо резерва за функционирането на часовника до 6 месеца.
 •        Световно време(показване на часа в 48 града, разположени в 29 часови зони).
 •        висока водоустойчивост – 200 м (20 Atm, 20 Bar), позволяваща носенето на часовника при всякакви водни спортове и гмуркане с шнорхел и с кислородна бутилка
 •        Четири ежедневни аларми и пета със “Snuze” функция(възобновяваща се аларма)
 •        Хронометър отброяващ до 24 часа с точност 1/1000 от секундата
 •        Едночасовн таймер за обратно броене
 •        Фосфорно покритие на стрелките и индексите плюс автоматично LED осветяване на цифреблата
 •        Актуална цена към момента:  498 лв.

    Повечето модели на G-Shock не могат да се похвалят с особено добро луминисцентно покрити на стрелките или цифрите но при GW-3500B-1AER то е доста ярко.  Малките стрелки на допълнителните цифреблати не са с луминисцентно покритиe, но те така или иначе са твърде малки за да се виждат в затъмнена среда.

                              В случай, че луминисцентното осветяване на стрелките и индексите не Ви задоволява GW-3500B-1AER  разполага и с ярко, жълто LED осветяваяне, разположено на 6 часа с функция за автоматично включване.Ако не сте срещали тази функция тя е просто фантастична, часовника има вграден сензор, който активира LED осветяването само когато завъртите китката си към лицето и само когато е тъмно.Дори от подобен ъгъл видимостта, която Ви осигурява LED осветяването е чудесна и позволява разчитането на LCD дисплеите, въпреки не особено големите им размери.

   Нещото, което най-много харесвам при часовниците  с аналогово-дигитален цифреблат е простотата и удобството да видиш колко е часът с това да разполагаш под ръка с моножество други полезни функции.

 Трите малки LCD дисплея разположени върху цифреблата са в черно а цифрите са светли, което осигурява много добра видимост въпреки малките им размери.Casio са добавили две малки стрелки, разположени на 3 и на 9 часа в допълнение към трите LSD дисплея.

 

  Изключително удобен за носене със среден размер на корпуса и тегло едва 75 грама GW-3500B-1AER е с една идея по-малък от класическите G-Shock  модели.

След всичко изброено до тук бих препоръчал този модел на всички любители на екстремните спортове, ценящи комфорта и удобството в комбинация с функционалност и висока водоустойчивост.Въпреки малко високата си цена модела си заслужава парите!

Ето и малко повече инфо за различните функции, снимков материал и актуална цена към момента…

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

социални мрежи

Comments are closed.